Bingovarianter

Det finns ett antal olika varianter av bingo som man kan spela. Vissa kanske inte så seriösa, medan andra har ett djup som gör att de är minst dubbelt så spännande som vanlig klassisk bingo.

 

Mönsterbingo

Mönsterbingo spelas på exakt samma sätt som vanlig bingo. Alla får en bingobricka med fem gånger fem rutor, med nummer från 1 till 75. Bingoutroparen (eller dator) räknar sedan upp olika slumpvisa nummer, som man kryssar för om de finns på ens bricka. Skillnaden mot vanlig bingo är dock inte att man ska få fem i rad, utan att man ska fylla i ett visst mönster på sin bricka. En enkel variant som de flesta förstår direkt hur man spelar.

 

Variantbingo

Detta är lite av bingons Rolls Royce. En variantbingobricka består av tre vanliga bingobrickor. Detta gör att alla nummer finns representerade, och du måste alltså kryssa för en ruta vid varje utropat nummer. Variantbingo spelas till att börja med på samma sätt som vanlig bingo. Den som först får fem i rad vinner. Dock bara vågrätt. Skillnaden är att spelet inte slutar där, utan fortsätter med att den som får två, tre och fyra rader, och slutligen en full bricka också vinner. Störst vinst då givetvis till den som först lyckas fylla en hel bricka. Variantbingo är lätt att förstå som spelat vanlig bingo, och den bingovariant som är vanligast online.

 

Kobingo

Men man kan ju inte bara sitta inne och häcka. Man behöver ju frisk luft också. Och då passar det ju bra att spela kobingo. Denna form av bingo är vanlig på marknader runt om i landet. Den går till så att man helt enkelt rutar in en hage, och sedan släpper in en ko där. Deltagarna satsar sedan på i vilken ruta kon först ska utföra sina tyngre behov. Denna form av bingo kanske mest är ett jippo, men bara för att man tycker om bingo betyder det ju inte att man saknar humor. Och kobingo är definitivt en Svensk klassiker.