Bingo online

Bingon fick ju sitt stora genomslag i och med långköraren Bingolotto som gick på TV4 under 1990-talet. Och på grund av den ständiga utveckling som sker på Internet är det inte så konstigt att bingon lanserats även där. På flera spelsajter, inte bara rena bingosajter, har man idag möjligheten att spela det härligt folkliga spelet bingo.

Spela online

Spelet går till på samma sätt som när man spelar det framför TV:n eller i en bingohall. Man köper de brickor man vill spela på och inväntar att de olika numren skall dras och presenteras. Den skillnad som uppstår när du spelar online är att du gör det framför en datorskärm, och att du köper dina brickor med pengar som du fört över till ett spelkonto. Flera sajter där man kan spela bingo erbjuder så kallade insättningsbonus, som innebär att de plussar på en viss procent på den summa du sätter in. Då får du alltså utöver dina egna pengar även bonuspengar att spela för. Reglerna för vilken omsättning man måste göra på sina bonuspengar innan man kan plocka ut en vinst till sitt vanliga bankkonto varierar. Läs därför alltid noga igenom reglerna som gäller angående bonus på respektive sajt.

Support

När du spelar bingo online får du tillgång till en betydligt mer avancerad hjälp än om du spelar framför TV:n. Det går att ställa frågor i chatten när du spelar, eller genom kundsupport som du alltid brukar kunna maila via ditt spelkonto. Sedan finns det även hjälp till att klara av själva spelandet, bland annat kan man använda automatisk markering, har du köpt flera brickor behöver du då inte hålla koll själv. Då markerar spelet självt de nummer på dina brickor som ropas upp, det kan vara till stor hjälp eftersom det kan gå ganska snabbt i dragningarna. Självklart kan du även sitta och markera själv på dina brickor, även om du skulle missa något nummer kommer spelet att känna av en eventuell vinst, så du förlorar ingenting.

Inte bara spel

Nästan alla sajter där man kan spela bingo har en chatt som är igång samtidigt som spelet. Det gör att du kan prata med andra spelare samtidigt som du spelar. Det kan vara väldigt roligt att göra om du till exempel bestämt träff i ett visst spel på en viss sajt med dina vänner. I chatten brukar det även finnas så kallade chattspel där chattmästaren bestämmer reglerna. Där har du chans att vinna lite extra pengar utöver dem man kan vinna på själva spelet. Chatten kan även fungera som kundsupport, där chattvärdarna som är moderatorer kan hjälpa dig med tips och problemlösning.

Dessutom är det roligt att spela online, det ger möjligheter som inte finns så lättillgängligt någon annan stans. Är du på en internationell sajt kan du till exempel få vänner och skapa kontakter över hela världen, samtidigt som du har roligt och spelar bingo.